| طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش | |
|
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الأربعاء أغسطس 26, 2009 11:39 am | |
| [b]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ايه رايكم فى اسم الموضوع (طبق اليوم) بصو يا أعضائى الأعزاء كل واحد او واحدة عندها نوع من الأكل ممكن تقولنا وصفته اذاى وبكدة هنساعد البنات والشباب على القضاء على الخلافات اللى بتتكرر كل يوم بين الأزواج على الأكل انا هبدأ امممممممممممممممم تعد هذه الوجبة التي يسميها المصريون (تورلي ) والتي يختلط فيه الخضر مع اللحم وجبة غنية ومغذية بشكل كبير، ومع ذلك فهي سهلة الإعداد ويمكن التنوع فيها باختزال أو إضافة أي نوع آخر من الخضر.
مواصفات الطبق: المطبخ / مصري . المكونات الرئيسية: بطاطس - الباذنجان - الكوسة - الفاصوليا والبامية. مدة الإعداد :25 دقيقة. مدة الطهي: 45 دقيقة. تكفي :5 أفراد.
المقادير : 2 بصلة متوسطة الحجم. - نصف كيلو من اللحم مقطعة في مكعبات صغيرة. - مرق الدجاج. - ربع كيلو من البامية. - فنجان من البازلاء. - 3 ملاعق من صلصة الطماطم. - 3 ثمرات من الكوسة متوسطة الحجم. - نصف كيلو من البازلاء. - ملعقتان من السمن النباتي. - ملح وفلفل. - درنتين من البطاطس متوسطة الحجم.
الطريقة: تحضير الخضر واللحم: في سلطانية عميقة يتم سلق اللحم بعد تتبيله بالملح والفلفل .
قومي بتقطيع وغسيل البطاطس والباذنجان والكوساء . جهزي الخضر (البازلاء والفاصوليا والبامية ) ثم اغسليها . اخلطي كل المكونات مع بعضها .
تحضير طاجن الطهي: يتم تسخين الفرن جيدا حتى درجة 260 سليزية . اخلطي الصلصة مع مرق الدجاج مع الزبد مع البصل والملح والفلفل داخل الطاجن ثم أضيفي الخضراوات واللحم واخلطي الكل جيدا .
غطي الخليط بالماء، ثم غطي الوعاء بورق الألومنيوم واتركيه في الفرن لمدة 40-45 دقيقة حتى ينضج . بعد نصف ساعة أزيلي غطاء الفويل وأضيفي الماء إن كان لذلك حاجة .
يمكن تغطية وجه الطاجن بشرائح الطماطم والفلفل والبصل والليمون .[/b] | |
|
| |
حبيب الروح
عدد الرسائل : 5729 العمر : 33 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 6707 تاريخ التسجيل : 26/07/2009
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الأربعاء أغسطس 26, 2009 12:30 pm | |
| | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الأربعاء أغسطس 26, 2009 12:32 pm | |
| تسلملى لمرورك لوعندك طبق حلو بقى قدميه خلينا كلنا نستفيد | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الأربعاء أغسطس 26, 2009 2:50 pm | |
| انا بقى هجهز ليكم طبق بس لسة لما اعمل تجارب عليا اى حد تانى الاول بلاش انتم لما نتاكد من صحتة ومدى الامان فية وبعدين اقدمه ليكم | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الأربعاء أغسطس 26, 2009 3:02 pm | |
| حرااااااااااااااااااااام علييييييييييييكم انا جوعت اهئ اهئ مش تخلوا المواضيع دى بعد الفطار حلوة اوى الاكلة دى تسلم اديكى يا Handsomegirl طعمها حلو اوى يجنن شكلك شاطرة فى المطبخ | |
|
| |
Admin Big Boss
عدد الرسائل : 7241 العمر : 36 العمل/الترفيه : sayeeeeeeeeeeee3 الأوسمه : السٌّمعَة : 12 نقاط : 6390 تاريخ التسجيل : 22/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 12:33 am | |
| | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 8:21 am | |
| هههههههههههه هى تجربة حمضيه ياميدو خلاص جربها على فأر الأول تسلم على الرد مفيش يا ادمين ابقى اشحتلنا شويه اصل انا بحب الملح يكون زيادة يالا بقى مستنين اطباق رائعة منكم انا عارفه ان الولاد فى الطبيخ افضل من البنات | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 10:11 am | |
| طبق اليوم بقى سهل جدا بس عايز تركيييييز اصحوا معايا: 1- نجيب بيضة ونحطها فى مياة فى كنكة او طشت او حلة او اى حاجة ونسيبها على النار 2- بعد ما تغلى لمدة 10 دقايق تقريبا كدة نطفى عليها ونطلع البيضة من المياة ونقشرها كدة البيضة المسلوقة جاهزة للاكل شكرا على المتابعة اعزائى المشاهدين والمشاهدات مفيش اسهل من كدة | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 10:15 am | |
| ههههههههههههههه هههههههههههههههه بجد اكله جااااااااااااااااااااااامدة طباخ ماهر اووووووووووووووى تسلم ايدك | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 10:35 am | |
| ها عجبتك اكلة سهلة بس عايزة شوية تركيز لانك ممكن تطلعيها بدرى ميكونش لسة استوت وتطلع نية او ممكن تنسيها وتفرقع فى الكنكة سهلة بس لازم تركيز جامد ان شاء الله هنقدم اكلات تانية اصعب بس ربنا يسهل | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 10:44 am | |
| [b]عجنبى جدا واليكم طبق اليوم اتمنى ان يعجبكم المكرونة بالبروكلي والجبن إذا كنتِ قد مللت من الأطباق التقليدية وتريدين طبقا نباتيا شهيا، فبالتأكيد هذا هو الطبق الأنسب والأفضل.
المقادير:
500 جم طماطم شيري 400 جم مكرونة فيتوتشيني أو لينجوين 500 جم بروكلي مقطع ثلث كوب زيت زيتون نقي فصا ثوم مفريان كوب بقسماط ملعقة كبيرة قشر ليمون مبشور ربع كوب عصير ليمون طازج ملح وفلفل (للتذوق) 250 جم جبن ريكوتا مفتت
طريقة التحضير:
1- سخني الفرن إلى درجة حرارة 200 مئوية، ثم بطني صينية فرن بورق الزبد وضعي بها الطماطم، ثم أدخليها الفرن واتركيها لمدة 20 دقيقة تقريبا. 2- أثناء شي الطماطم، اسلقي المكرونة في ماء مغلي حتى تنضج مع إضافة البروكلي قبل 4 دقائق من نضج المكرونة. 3- صفي المكرونة والبروكلي وأعيديهما مرة أخرى إلى الوعاء. 4- سخني ملعقة كبيرة ونصف من زيت الزيتون في مقلاة على درجة حرارة أعلى من المتوسطة، وأضيفي الثوم وقلبي لمدة 30 ثانية أو حتى يذبل، ثم أضيفي البقسماط وقلبيه من وقت لآخر لمدة 5 دقائق أو حتى يصير ذهبيا. 5- قلبي قشر الليمون مع عصير الليمون والملح والفلفل والزيت المتبقي، ثم أضيفيه مع الجبن الريكوتا إلى مزيج المكرونة والبروكلي وقلبي برفق حتى الامتزاج. 6- أضيفي الطماطم وقلبي ثانية، ثم قسمي المزيج بين أطباق التقديم وانثري فوقه مزيج البقسماط وقدمي في الحال.
[/b] | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 11:06 am | |
| فيتوتشيني أو لينجوين بروكلي ريكوتا مفتت هو الطبق جاااااااامد انا دوقتة حالا بس المشكلة الحاجات دى اجيبها من اى صيدلية ولا فية واحدة معينة بتبيع الحاجات دى؟ الطبق بجد شهلة جامد بس الصراحة مش دوقته قبل كدة وبصراحة اكتر الحاجات دى اول مرة اسمع عنها مالة الفول والطعمية ولا البيض المسلوق جامد تسلم ايديكى وشكلك طباخة ماهرة تسلم ايديكى الجميلة دى طعمة حلو اوى | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 11:19 am | |
| هههههههههههه والله خلتنى احس انك دوقته بجد تسلم ايدك على المتابعة الجميلة اللى ربنا مايحرمنى منها انا بستنى طبقك التانى يالا متتاخرش علينا | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 11:40 am | |
| شوية وراجع بطبق احلى انا هروح السوق اشترى الحاجات وراجع حالا فاصل ونواصل برنامج اكلة شهية من غير تقلية | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الخميس أغسطس 27, 2009 12:59 pm | |
| هههههههههههه منور ياميدو بننتظر اهه | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 9:51 am | |
| طريقة عمل محشى ورق العنب ورق العنب يزال العرق ويرص فوق بعض ويوضع في قدر ونضع عليه ماء مغلي ونتركه يغلي غلوه ونطفي النار ونضعه في مصفاة نحاول نشيله زي ما هو مرصوص ونحفظه في الفريزر او نحشيه ونحفظه محشي وأنا عارفه ان البنات ما فيهم حيل يسلقوا الورق ما عندهم وقت عشان كده خدي من القوارير الموجوده في السوبر ماركت المقادير 4بصلات - 2طماطم - كاسه رز -2 ملعقه طماطم -4-ملح وفلفل أسود -لحمه مفرومه أو ريش ضاني وأنا أفضل الريش ملعقه ملح ليمون - كاسه عصير ليمون - بقدونس مفروم -ماء - نصف كوب نعناع مفروم - كوب زيت زيتون
التحضير نضع البقدونس والملح والرز واللحمه وان كانت ريش توضع في قاع القدر ويرص الورق عنب فوقها والطماطم والليمون وزيت الزيتون والنعناع وملح الليمون والبصل وكافة المقادير فيما عدا الصلصة والمويه يحشى ورق العنب وتضاف الصلصة والماء الي قدر ورق العنب ونتركه على النار حتى يتم طهيه وبالعافيه | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 9:59 am | |
| انا جيت اهو من تانى ومعايا هديه
بسم الله الرحمن الرحيم محشى الكوسه المقادير 1-2كيلو كوسه 2-كيلو ونصف ارز 3- كيلو طماطم حمرراء 4- خضرة او ما معناه بقدونس وكسبرة ونعنان يعنى ربتطين من كل نوع ماعدا النعناع بيكون عودين بس 5- معلقت ملح ومعلقة فلفل اسمر وملعقة بهارات 6-ملعقتين زيت وملعقة سمن او زبدة الخطوات اولا نقوم بتجهيز خلطة الحشو وهى كلاتى 1-نقوم بتنظيف الارز وغسله جيدا 2-نقوم بفرم الطماطم فى الخلاط 3- نقوم بتقطيع الخضرة الى قطع صغيييرة جدااااااا ومتسويه جميعها 4-ونقوم بوضع الطماطم مع الخضرةوالزيت والسمن على النار لحين تسبيك الطماطم او بمعنى ان تتماسك جيدا 5-نضيف االى الطماطم بعد التسبيك الارز ونقوم بتقليبه جيدا 6-نقوم بتقوير الكوسه او ما معناه تفريغها مما بدخلها من حشو او ما نسميه نحن المصريين القلب 7-نقوم بحشو الكوسه بالخلطة التى صنعناها سابقا 8-للتسويه نقوم باخذ شوربه دجاجة او اى شوربه يعنى مثلا شوربه اى لحمة ناخذ الشوربه ونضع منها على الكوسه فى الاناء حتى تغطى الشوربه كل الكوسه
ثم نتركها على النار حتى تتشرب او حتى يبداء الماء الموجود فى النقصان ونقوم بتخفيض النار قليلا ونتركها وبعد حوالى عشر دقائق او خمس حسب النار التى نقوم بالتسويه عليها وهكذا نجد عندنا الز محشى كوسه الطريقة منقوله من الست الوالدة ربنا يخليهالى قولو امين وبالهناء والشفاء تحياتى للجميع | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 12:45 pm | |
| ياسيدى على المحاااااااااشى الله الله الله جيتى على الجرح جوعتييييييييينى مش هقول راى لان رايى معروف عنك وعن مواضيعك وعن المحشى منتظر الفراخ البانية والمشوية اصلى بحبهم واى فراخ عموما | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 1:05 pm | |
| يارب يكون عجبك بس اوعى تاكل ايدك وراه ما انا عرفت انك بتحبه قولت اعملهولك خلى الفراخ لبكرة مش كله فى يوم واحد | |
|
| |
حبيب الروح
عدد الرسائل : 5729 العمر : 33 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 6707 تاريخ التسجيل : 26/07/2009
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 1:26 pm | |
| ميدو طبقك كان حلو بس نصيحه وانت بتسلق البيض اوضع معها نصف ليمونه وهذا لاخفاء رائحه البيض المعروفه | |
|
| |
حبيب الروح
عدد الرسائل : 5729 العمر : 33 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 6707 تاريخ التسجيل : 26/07/2009
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 1:28 pm | |
| بجد اطباقك جميله وبنستفيد منها تسلم ايدك | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 1:45 pm | |
| انتى يعنى handsomegirl هتعملى محشى كدة هاكلة حاف؟ مش لازم اى حاجة تبلع زى الفراخ مثلا وبعدين بكرة انا هاكل فراخ حاف مثلا دة يبقى حرام مليش دعوة انا عايز الفراخ النهاردة يا اما هعين المحشى لبكرة ويبقى بايت يرضيكى؟ مليش دعوة هه بس حبيب الروح انتى مش متخيلة الطبق بتاعى دة تعبنى قد اية بجد فى انى اقف جنب البيض لحاد ما يغلى واطلع مشكلة المرة اللى جاية هعملكم فول بالقوطة والفلفل والتوم دة بقى بتاعى تخصصى | |
|
| |
Handsomegirl
عدد الرسائل : 1536 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالــــــــــــــــــــبة الأوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 1651 تاريخ التسجيل : 22/10/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش الجمعة أغسطس 28, 2009 2:59 pm | |
| انا مقدرش على زعلك ودى طريقة عمل الفراخ المشوية طريقة عمل الفراخ المشوية نحضر فرخة ونتبلها بالاتى ملح فلفل بهارات زعتر بصلة مفرومة نتبلها بالتوابل السابقة نتركها بالتتبيل لمدة ساعتان على الاقل لو لم يكن عندك فى الفرن شوية فنضع الفرخة بداخل زجاجة ازاز ونملائها بالماءو نضعها داخل صنية وبها ماء يارب تعجبك | |
|
| |
Admin Big Boss
عدد الرسائل : 7241 العمر : 36 العمل/الترفيه : sayeeeeeeeeeeee3 الأوسمه : السٌّمعَة : 12 نقاط : 6390 تاريخ التسجيل : 22/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش السبت أغسطس 29, 2009 12:17 am | |
| | |
|
| |
midoellazez
عدد الرسائل : 1733 العمر : 36 العمل/الترفيه : خالـــــى البـــــــال الأوسمه : السٌّمعَة : 7 نقاط : 1160 تاريخ التسجيل : 23/08/2008
| موضوع: رد: طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش السبت أغسطس 29, 2009 7:41 am | |
| انا جيييييييييييييت بطبق جااااااااامد ارز احمر بالجمبرى المقادير 1/2 كيلو ارز صغير الحبة ابيض 1/2 كيلو جمبرى مقشر بصلة كبيرة الحجم فصين ثوم 1/4 ملعقة كمون ملح زيت جزرة مبشورة الطريقة يوضع الزيت فى القدر(الحلة يعنى او الطشت االحاجة يعنى اللى هتتعمل فيها) نفرم البصلة ونضعها فى الزيت ونقلبها حتى تصبح بنية اللون قليلا نضع الثوم ونقلبة حتى يعطينا الرائحة المطلوبة نضع الجمبرى ونقلبة قليلا ثم الكمون والجزر ثم نضع كمية مياة مناسبة ونجعلها تغلى ثم نغسل الارز ونضعة فى الماء مباشرة ونضع الملح بكمية مناسبة نغطى القدر (الحلة يعنى او الطشت االحاجة يعنى اللى هتتعمل فيها) ونعلى علية النار وعندما يشرب الارز الماء نجعل النار تحتة خفيفة جدا ويظل هكذا حتى السوا وبالهنا والشفتشى اية رايكم ؟؟؟ | |
|
| |
| طبق اليوم...ايه انت صايم ماتنساش | |
|